Kirjoittaja Aihe: Syystouhuja  (Luettu 2403 kertaa)

Minna Mättölä

  • Global Moderator
  • Junior Member
  • *****
  • Viestejä: 554
    • Profiili
Syystouhuja
« : 25.09.13 - 17:54 »
Hyrrr.. maanantaina alkoi sitten syksy kertaheitolla, siihen asti olikin ihan kesä! Vuotiaat orivarsat haettiin vasta Kiurulasta kotiin ja nyt ne huutelevat toisiaan päivisin tallissa, yöt ovat pihatossa. Ihan kivasti varsat ovat kasvaneet.

Kesäisiä varsoja saisi ruveta jo vieroittamaan, Cadi ja Lili ovat jo 5 kk ja ne on todella isoja! Leetikin on jo käynyt tunneilla ja liikkuu kivasti vuoden lomasta huolimatta. Rica ja Leeti ovat hyvä lisä tuntihevoskaartiin kun nekin voivat taas mennä nyt tunneilla. Tammat ovat olleet päivisin pihatossa varsoineen ja jos Leeti tai Rica on otettu sieltä tunnille niin varsat ovat yhdessä käyneet jäljelle jääneen tamman tisseillä maitobaarissa!  Miila ratsasti muuten aluksi Leetiä pari kertaa ja kehui sitä hyväksi, se liikkuu hyvin ja on niin ihanan raamikas. NYt irtopalan leikkauksesta on jo yli 1,5 vuotta ja jalka on tosi hyvän tuntuinen.

Miila lähti reilu viikko sitten Hollantiin Jenny Kainulaisen tallille ratsastamaan. Mimo meni mukaan. Kovasti on kuulemma tykännyt siellä olla ja kehuu kuinka tarkkaan kaikki asiat siellä tavataan hoitaa tallissa - niii-i ! No Miila voi sit pitää vähän kurssia täällä kun palaa :)

Näin syksyllä pukkaa monenmoista hommaa päälle ennen talven tuloa. Isoin projekti on nyt saada yksityishevosten satulahuone valmiiksi, se on jo melko hyvässä pisteessä, tänään tehtiin sisälattia. Huone on tallin sivussa tien puolella, Daven karsinan kohdalta mennään ovesta suoraan satulahuoneeseen. Saa vähän kamoja ojennukseen kun se valmistuu.
Tarhoihin laitetaan heinähäkit ja siellä pidetään heinää varsinkin maan routaantumisen jälkeen. En oikein tykkää sotkea tarhojen pohjia heinällä syksyn märällä kelillä...
Takatallin karsinoihin ja talliin eteen tehtyihin karsinoihin saimme juuri viime viikolla valot, mikä ylellisyys, juuri ennen pahimpia syyspimeitä sentään. Nyt pitäisi tehdä väliseinät varsomiskarsinoihin, jolloin karsinoista tulee vieläkin 10 neliötä per karsina. Sitten on helppo vierottaa varsat kun ne saa olla emän vieressä.
Laitumilta pitää hakea paimenet ja vesiastiat pois yms

Rosa ja Jusa lähti punkaharjulle pienemmälle ratsastuskoululle töihin talveksi ja Myrä meni myös ylläpitoon samalle suunnalle. Emmakin löysi talvikodin. Barre on lähdössä Kirsille maanantaina. Eli kohtahan meillä on jo tyhjiä karsinoita :)

Viikonloppuleirit on mukavasti tässä syksyllä täynnä, 4 seuraavaa vkl on noin 15-20 hlö ryhmiä jopa! Pääseevät niin hepat kun opettajatkin kunnolla töihin. Meillä onkin nyt kivasti opettajia kun Milja ja Jenni aloittivat Harjussa ohjaajaopinnot ja hekin pitävät tunteja, ja ihan hyvältä on näyttänyt! LIsäksi nyt meillä opettaa maanantaisin Minna Saikko, tiistaisin Anne Luukkonen ja keskiviikkoisin Maria Räsänen. Torstain ja lauantain hoitaa pääasiassa Jenni ja Milja. Viikonloppuisin jos on iso ryhmä niin sovimme useamman opettajan, edellisten lisäksi voi kehissä olla mm Suvi Immonen ja Anu Pulliainen.

Pake käy edelleen noin joka toinen perjantai pitämässä kouluvalkkoja ja Petri välillä estevalkkoja. Anne on myös pitänyt ylimääräisiä valmennuksia.
Omia kisoja on noin 1-2 kertaa kuukaudessa ja nyt ensi viikonloppuna on seuramestaruudet täällä, la koulu ja su este.

Tunnit on nyt kivasti ihan täynnä! Uusia ryhmiä saatetaan avata kysynnästä riippuen. Syksy on siis käynnistynyt kaiken kaikkiaan oikein mukavasti! Kesäleirienkin varaaminen on hyvässä käynnissä. Aikaisempiin vuosiin poiketen, etumaksu laskutetaan jo noin 1 kk varaamisesta!
« Viimeksi muokattu: 25.09.13 - 17:57 kirjoittanut Minna Mättölä »