Ajankohtaista

2022 kesän leirikirje

KESÄLEIRIKIRJE KESÄN 2022 LEIRILÄISILLE
Kiitos kun olet tulossa meille! Olemme suunnitelleet tehokkaan ja mukavan kesäviikon sinulle oppimisen ja viihtymisen nimissä.
Einolan leirien vetonauloina on tehokas opetus, kivat osaavat hevoset ja hyvä kotiruoka. Lisäksi on muuta kivaa ohjelmaa, mistä tarkemmin viikko-ohjelmissa. Erityisen suosituiksi ovat noussut mm. isot esteet -tunnit sekä demo-tuokio. Ihana kylpytynnyri tai poreamme on kerran leirin aikana ja muuta iltaohjelmaa leiriläisten toiveita kuunnellen.

Tuleva kesä -22 on meille 34. kesäleirivuosi ja oppia otamme joka vuosi, jotta vastaamme asiakkaiden toiveisiin mahdollisimman hyvin ja toimintamme olisi jouhevaa kaikin puolin. Pidämme turvallisuutta erittäin tärkeällä sijalla, kun suunnittelemme toimintaa, kuten hevosharrastuksessa pitääkin. Lisäksi harjoittelimme ryhmien erillään pitoa jo 2020 kesällä ja pystymme järjestämään leirit tarvittaessa niinkin, että 6 henkilön ryhmät pidettäisi tarvittaessa täysin erillään toisistaan jos virusturvallisuus niin vaatisi. Meillä on mahdollisuus majoittaa jotakin ihmisiä myös 1 – 2 hlön huoneisiin. Muista mainita toiveesi majoitusten suhteen kyselyssä leirille tulijalle.
Tänäkin kesänä leiriläiset voivat suorittaa sekä SRL:n hoitomerkkejä että ratsastusmerkkejä halutessaan. Hoito- ja ratsastusmerkkejä voi suorittaa vain kun on SRL:n jäsenseuran jäsen. Mainitse merkkisuoritushalukkuudestasi leirin alkaessa !
Tämän kesän leireillä on edelleen suosittu ratsastusdemo eli opettaja näyttää leiriläisille hevosen kanssa asioita ja teoriaopetus kulkee siten havainnollisesti ja opettajalle pääsee esittämään kysymyksiä ja toiveita mitä haluaa nähdä.

Kesän 2022 painotusaiheena on oikea tahti ja tempo eri askellajeissa ja esteillä terävän laukan rakentaminen ja näitä aiheita kuljetamme läpi leiriviikon joka leirillä erityishuomion kohteena.
Nuoret leiriläiset ovat vuosittain toivoneet ilman satulaa ratsastusta ja siitä tulee nyt 15 min ylimääräiset kokeilut nuorten leireille, jopa esteiden hyppäämistä harkitaan :)

Jos maksat erämaksut niin että ensimmöäinen erä on maksettu 30.9. ja toinen erä 31.3. mennessä (8-9 leirit 15.4.) ja viimeinen erä maksetaan viimeistään leirin alkaessa, niin saat leirilläsi yhden ilmaisen lisätunnin (koulu), tunnin voi myös ostaa jos ryhmiin mahtuu.

Peruutusehdot löydät tämän kirjeen lopusta.

Voit ostaa joko entisenlaisen koko ratsastuspaketin (vastaa koko viikko-ohjelman ohjelmakokonaisuus, paitsi lisämaksulliset) tai sitten puolipaketin jossa on vain yksi koulutunti ratsastusta per päivä. Voit myös olla pelkästään ”ruokaleiriläisenä” ilman ratsastuksia, tästä pyydämme sinua kertomaan meille etukäteen, jotta voimme ottaa sen huomioon etukäteen että kaikki ei ratsasta. Ei-ratsastava voi ottaa yksittäisiä tunteja jolloin tuntihinta on suurempi kuin paketissa. Esim yleisleirissä koko ratsastuspaketti maksaa 220 (ilman henkiläkohtaisia alennuksia) ja yksittäinen yksi tunti 35. Ilmoita viimeistään leirinavauksessa jos et halua hypätä ollenkaan, niin suunnittelemme sinulle kokonaan sileän viikon.
LEIRIEN RATSASTUSPAKETIT 2021 (viimeinen maksuerä)
Kesä yleisleiri
9 t eli koko paketti 220 € (koulu sekä este)
8 t 210 €
7 t 190 €
6 t 170 €
5 t 150 €
4 t 130 €
3 t 100 €
2 t 70 €
1 t 35 €

Henkilökohtaisia alennuksia leirin hintoihin saa meillä peräkkäisten kesien perusteella. Alennuksiin lasketaan yksi kesäleiri per vuosi ja välivuosia ei saa jäädä. Leirin tulee olla väh 4 pv leiri. Kolmannesta leiristä saa -5 %, neljännestä -10%, viidennestä ja siitä eteenpäin -15 % ja tuon alennuksen saa vain ratsastuspaketista, muut maksut ovat samoja kaikille. Minna merkkaa alennukset laskuihin valmiiksi. Alennuksen saa vain kun ottaa koko ratsastuspaketin. Huomioithan että leirien tunnit ovat tarjoushintaisia jo lähtökohtaisesti ja alaikäiset eivät voi myydä niitä toisilleen. Aikuiset voivat myydä toisilleen osan tunneista jos on siihen terveydellinen syy, ei muuten. Pääsääntöisesti jos ei vaan jaksa ratsastaa kaikkia tunteja leirillä niin ne jää vaan ratsastamatta, tai jos terveydellisistä syistä ei pysty menemään kaikkia tunteja leirillä mitkä on ostanut, niin niitä voi käyttää myöhemmin joko irtotunneilla Einolassa tai seuraavalla leirillä puolen vuoden ajan, sen jälkeen ne vanhenee.
Jos joku tarvitsee yksityisopetusta tai talutusta leirillä (niin aloittelija) niin talutus maksaa 8 € tunti ja yksityisopetuksesta 10 € tunti lisämaksu. Näistä sovitaan erikseen kun tarve on huomattu ja sitä voi myös etukäteen pyytää. Jos perheenjäsen tai ystävä taluttaa niin lisämaksua ei tule talutuksesta.

TÄRKEÄÄ:
Saat maksuohjeet (laskun) leiristäsi sähköpostilla siihen osoitteeseen, jonka olet ilmoittanut leiriä varatessasi. Kannattaa laittaa siihen vanhempien sähköposti, jos he ovat leirin maksajia tai sitten muista tarkistaa oma sähköpostisi. Jos maksuohjetta ei ole tullut vaikka olet leirin varannut, voit kysyä asiaa vaikka juuri sähköpostilla, niin katsomme, että varaus on onnistunut ja saat paluuviestinä maksuohjeen. Muista kurkata myös roskaposti, koska viestimme voi mennä sinne.

Hoidathan maksut ajoissa eräpäivänä ja käytä aina samaa saamaasi viitenumeroa, älä siis laita mitään viestejä ! Leirimaksut voi maksaa osamaksuina esim. 50-100 € / kk . Ota leirille mukaan kuitti ratsastuspaketin ostosta (kuitti tai kuva maksusta puhelimessasi on ok) jos maksu maksettu myöhemmin kuin 5 pv ennen leiriä. Leirillä ei voi ratsastaa jos viimeinen erä on maksamatta.
PERUUTTAMINEN
Jo maksettua etumaksua ei palauteta, mutta leiriäsi voidaan siirtää, jos sairastut. Muista että maksamatta jättäminen ei ole leirin perumista, joten peruthan sähköpostilla tai puhelinviestillä leirisi, jos et pääsekään tulemaan, niin emme turhaan odottele maksusi saapumista. Jos et jostain syystä pääsekään tulemaan leirille, muista perua leirisi mahdollisimman pian. Tee peruminen kirjallisesti, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Joku saattaa jonottaa leirillesi. Huom. kesäleirin voi yleensä vaihtaa myös talvileiriin, jos esteitä tulee ja myöhempikään kesäleiri ei onnistu, kysy asiaa Minnalta!
Huomioi että etumaksuja ei palauteta, mutta olemme joustavia eli leiriä voidaan siirtää kohdallasi puolen vuoden (6 kk) ajan, jos sairastut tai tulee muuta isompaa estettä, kunhan vain sovit asiasta peruessasi leiriä ja kunhan saamme hankittua jonkun tilallesi. Ensimmäistä maksua ei palauteta kokonaan peruessa, jos se on jo maksettu ja ei halua siirtää leiriä. Toisesta maksuosuudesta palautetaan 50 % jos perut leirin viimeistään 28 vrk ennen leirin alkua. Jos perut leirin 15-27 vrk ennen leirin alkua, maksusta palautataan 25 %. 14 vrk ja alle ei palautusta, mutta siirto toiselle leirille käy sairastumistapauksissa (puolen vuoden sisällä ja sovit asiasta kun teet perumisen). Toiselle henkilölle voi myös siirtää leirin ilman lisämaksua.
Jos joku on maksanut ratsastukset (kolmas erä) etukäteen, niin perumistilanteessa sen osuuden saa kokonaan takaisin, ellei siirrä leiriä toiseen ajankohtaan tai toiselle ihmiselle. Jos kuitenkin leiriläinen on jo aloittanut leirin, ja hän sairastuu tai muuten poistuu leiriltä, maksuja ei palauteta, mutta sairastumistapauksissa käyttämättä jääneet leiripäivät saa käyttää myöhemmin 6 kk sisällä.

TÄYTÄ LEIRILÄISEN KYSELY kotisivuillamme huolellisesti viimeistään maaliskuussa! Tai jos varaat leirin myöhemmin niin ehdottomasti ennen leirisi alkua hyvissä ajoin.

Jos tulet leirille junalla tai bussilla, haemme sinut Imatran keskusliikenneasemalta ma klo 13 (leirit 1, 3, 4, 5, 6 ja 7)tai su klo 19 (su tulo leireille 2, 8 ja 9), jos ilmoitat tulostasi ja hakutarpeesta 2-3 päivää ennen leirin alkua laittamalla Minnan kännykkään 0400-778271 tekstiviestillä nimet ja hakupäivä sekä junan tuloaika! Nimet tarvitaan, jotta voimme katsoa keitä haemme ja montako yhteensä. Jos tulet omalla kyydillä, saavu Ma klo 11-13.30 ja su klo 18.00-19.30. Älä saavu etuajassa.
Maanantaina alkavat leirit alkavat lounaalla ja leirinavauksella silloin klo 13.15 eteenpäin. Ma on jo kahdet ratsastustunnit kaikille.
HUOMIO junalta haut laitettava vain kännykkään tekstiviestillä, ei s-posti, ei whatsapp eikä FB viesteillä !!! Eikä kuukautta etukäteen. Muissa asioissa yhteydenotot on ok mieluiten juurikin puhelin 0400-778271 ja sähköposti, näin asiat eivät hukkuisi moniin viestintävälineisiin. Erityisesti toivon ettei Whatsappia käytetä työasioihin.
Poislähtö: pe klo 14.09 junaan vienti (to 17.09)

Jos juna-aikataulut muuttuvat oleellisesti, katso kotisivuiltamme uusi hakujuna.

Ethän laita viestejä yöaikaan (klo 22-08 välisenä aikana)! S-postia voit laittaa yölläkin :)
Toki leirillä ollessasi voi hätätapauksissa laittaa yölläkin viestiä ja soittaa.

OTA MUKAAN: Ota mielellään kahdet ratsastusjalkineet ja kahdet ratsastushousut jotta jos toiset kastuvat tai rikkoontuvat niin et ole pulassa. Varusteita voi myös ostaa meiltä. Makuupussi ja/tai omat lakanat, vaihtovaatteita, saappaat, sadetakki, sormikkaat, ratsastushousut,verkkarit, pesuvälineet, pyyhe, uimapuku ja jos omistat, niin turvakypärä, turvaliivi ja raippa. Kypärää, turvaliiviä ja raippoja voi myös lainata meiltä. Huom. jos ratsastat nilkkapituisilla kengillä niin ota mukaan saappaanvarret tai minichapsit !

Muista laittaa tavaroihisi nimi, varsinkin kypärään, kenkiin, turvaliiviin, saappaisiin ja raippaan! SIIS OIKEASTI LAITA NIMI TAVAROIHISI kun on niin paljon helpompaa erottaa ne toisistaan, varsinkin lapset eivät välillä edes tunnista omiaan. Myös hupparit on hyvä nimetä edes nimikirjaimin.

Huomioi että turvaliivin käyttö on meillä este- ja maastotunneilla pakollista ellei ole vanhempien ”lupalappu” ettei liiviä tarvitse käyttää. Aikuiset voivat ratsastaa halutessaan ilman turvaliiviä, jos eivät hyppää isoja esteitä. Meillä on turvaliivejä myös lainattavaksi melko iso varasto, pieniä kokoja vähemmän. Hoito- ja pihalla talutustilanteissa ainakin alaikäiset käyttävät kypärää, suositus siihen myös aikuisille.

Majoitustiloissamme on patjat, tyynyt ja peittoja, myös lakanoita on lainattavaksi. Kiinnitä erityisesti huomiota ratsastusjalkineisiin (lenkkareissa ei voi ratsastaa). Meiltä voit ostaa ratsastusvaatteita, kypäriä jne. Pidämme tallipuodissa myös tarpeellisia hygieniatuotteita ym. unohdusten varalta. Jos tilaat 2 vkoa etukäteen Siniltä esim. tietynlaiset ratsastushousut, saat ne heti leirille tullessasi!

Sinä voit tehdä omia toivomuksia ohjelmaan leirin alussa. Hoito- ja ratsastusmerkki valitaan toiveiden mukaan jos kuka haluaa niitä suorittaa. Leiriin voi sisältyä myös yllätysohjelmaa, jota ei etukäteen ohjelmassa lue. Muista että leirillä on pakollista vain syöminen ja nukkuminen! Eli muuten voit valita, mihin haluat osallistua ja mitään ei ole pakko tehdä, paitsi junnuleireillä teoriat ovat pakollisia :) . Meillä voit aina myös vaihtaa ratsastustunteja muunlaisiin tunteihin, jos haluat enemmän tai vähemmän maastoja tai et välitä estetunneista.

Leireille otetaan noin 18 leiriläistä. Opetusryhmiä on yleensä 3 eli 6 hlöä ryhmissä yleensä ratsastetaan. Ryhmät jaetaan ratsastuskokemuksen perusteella ja kaverukset pyritään sijoittamaan samaan ryhmään, jos ovat saman tasoisia.

Opettajat varmistuvat leirikohtaisesti vasta kevään aikana, mutta joka leirillä on yleensä kaksi opettajaa. 5 vrk yleisleiriin sisältyy noin 9-10 tuntia ratsastusta, maksupäivästä ja laskutavasta riippuen. Voit ostaa lisätunteja leirillä kun kysyt niitä ajoissa, vaikka heti leirin alkaessa, ennen leirin alkua niitä ei voi sopia eikä maksaa. Lisätunnit voi maksaa käteisellä tai kortilla leirillä tai jälkikäteen laskulla, laskutuslisä 3 € / lasku. Maksuhuomautus 8 €. Laskulle saa 10 pv maksuajan. Myös Mobile Pay käy.

LISÄTUNTIHINNASTO: hinta per hlö
• Koulutunti (väh. 4 hlöä) 27€
• Estetunti (väh. 5 hlöä) 32€
• Yksityiseste 3-4 hlöä 37€
• Yksityiseste 2 hlöä 50€
• Yksityiseste/koulu 1 hlö 70/60€
• Yksityiskoulu 3/2 hlöä 35/40€
• Vapaatunti itsenäinen 23 €
• Maasto 1 t 1 – 2 hlöä 35 €
• Maasto 1 t väh 3 hlöä 30 €
• Maasto 3 t (esim uitto) 70 €
• Maasto 2 t (väh 3 hlöä) 50 €
Liinatunti (1-4 hlöä) 70 € yhteensä / 30 min 35 € (1-2 hlöä)

◦ lisätunti omalla hevosella -15 € hinnasta
◦ Hevosen vuokra, jos on leirillä omalla ja haluaa mennä tallin hevosella: 15 koulu, 20 este tai maasto, 25 isot esteet.

Leirillä on täysihoito, kaksi lämmintä ruokaa päivässä, jälkiruoka, aamu- ja iltapala. Muista täyttää netissä kysely leiriläisille ja ilmoita siinä jos sinulla on erikoisruokavalio tai allergioita. Erikoisruokavaliosta maksa 20 € per leirivko ! Maksa lisämaksu toisen erän yhteydessä. Laktoosittomasta ei tule lisämaksua eikä yksittäisestä tomaatti, omena, pähkinä, kala tms. helposti vältettävästä allergiasta.

Yöpyminen on 2-8 hlön mökeissä ja aitoissa, kaikissa on sähkö. Käytössäsi on neljä WC:tä ja neljä suihkua. Isoille porukoille meillä on kaksi isoa mökkiä, joihin mahtuu kumpaankin 8-10 hlöä. Näissä isoissa mökeissä on omat vessat ja suihkut. EINO mökissä on myös sauna. Mieti etukäteen haluatko asua isossa porukassa vai mieluummin vähän rauhallisemmin vaikka kahdestaan jonkun kaverisi kanssa. Laita majoitustoiveesi kyselyyn ja jos tulet esim. yksin niin kirjoita miten isolla joukolla haluat yöpyä, yksin, kaksin vai isommassa porukassa. Talossa on myös pari kahden henkilön vierashuonetta.

Leirin hinta on sama, vaikka toisit oman hevosen. Hevosesi saa karsinan ja perusruoat meiltä leirin ajan. Jos olet tullut omalla hevosella ja haluat kuitenkin ratsastaa osan tunneista tallin hevosella, se maksaa 15 € koulutunnit, 20 € este- ja maastotunnit ja 25 € isot esteet.
Huomioi että leiriläiset videokuvaavat toistensa ryhmiä ja videoita katsotaan iltaisin opetustarkoituksessa. Varaudu myös kantamaan esteitä jos haluat hypätä :)

HEVOSTARVIKELIIKE palvelee sinua koko leirin ajan, sieltä saa myös limua, karkkia ym. Jättitrampoliini sekä kylpytynnyri ovat pihalla mukavia vapaa-ajanviettotapoja. Meillä on SRL:n tapaturmavakuutus sekä tallin erikseen ottama Lähitapiolan urheiluvakuutus alle 18-vuotiaille. SRL:n vakuutus on voimassa satunnaisesti ratsastaville aikuisillekin, mutta jos ratsastat säännöllisesti, suosittelemme liittymistä SRL:ään.

TERVETULOA EINOLAAN – ilon ja oppimisen heppamaailmaan!