Ajankohtaista

Ohjeita näyttelyissä esittäville ja yleisölle 10.5. klo 10

Ohjeita Hevosnäyttelyyn Einolassa 5.5.
ESITTÄMINEN NÄYTTELYSSÄ

Match Show näyttelyssä kehän tuodaan kaksi hevosta kerrallaan, yleensä ensin kierretään käyntiä kierros pari (tuomarit sanovat kun riittää), sitten toinen siityy vähän syrjemmälle ja toinen esitetään paikallaan seisten tuomarille, sitten tehdään iso kolmio käynnissä ja sen jälkeen kolmio ravissa, lopuksi jälleen seisotetaan hevosta tuomarin edessä. Tämän jälkeen ensimmäinen hevonen menee syrjään ja toinen esitetään. Päätteeksi hevosille annetaan ruusukkeet, yleensä toiselle punainen ja toiselle sininen, mutta tuomarit voi halutessaan joskus arvioida hevoset niin samantasoisiksi että antaa saman väriset ruusukkeet. Ruusukkeiden annon yhteydessä luetaan tuomarien arvioinnit hevosista yleisölle.

Hevonen tuodaan tuomarien eteen reippaassa käynnissä ja asetetaan seisomaan tuomarin eteen vasen puoli tai harjallinen puoli tuomariin päin (show näyttelyissä pitkäharjaiset esitetään harjallinen puoli tuomariin päin, Hippoksen näyttelyissä harjaton puoli) ja niin että sivulta näkyy kaikki neljä jalkaa ja hevosella on paino kaikilla jaloillaan.

Seiso hevosen edessä ja pidä hevonen hereillä ja ryhdikkäänä. Jos tuomari kiertää hevosen, astu syrjään, jotta hän näkee hevosen edestä.

Esitä käynti reippaana ja rentona, ravi todella reippaasti juosten! Muista kääntää hevonen kulmissa aina oikealle eli itsestäsi poispäin. Anna hevoselle löysää ohjaa, jotta se voi liikkua hyvin eteen.

Pukeutuminen ja varusteet

Pukeudu siististi, valkoiset tai mustat siistit yksiväriset housut, mielellään yksivärinen yläosa, ei huppua tai kaulaliinaa tms. Jalkineet joilla hyvä juosta, esim lenkkarit. Kypärä päähän ja käsineet käteen, mielellään valkoiset hanskat. Ota reipas ja iloinen asenne esittämiseen :)

Hevoset esitetään suitsissa, vain yksivuotiaat tammavarsat voi halutessaan esittää päitsillä. Suitsien lisäksi ohjat tai liina ja raippa, ei muita varusteita. Huomioi että suitsissa on hyvä olla myös turparemmi paikoillaan, hevosen pään mittasuhteet ovat silloin edullisemmat kuin ilman turparemmiä (arabialaiset täysiveriset tavataan tosin esittää ilman turparemmiä).
Muista numerolappu suitsiin, niitä voi myös ostaa kansliasta.

Raippaa käytetään esim kääntämisessä niin että kohotetaan raipan kädensijaa hevosen silmien korkeudelle, jolloin hevosen saa kääntymään helposti itsestä poispäin.

Muut käytännöt näyttelypaikalla

Muutama päiväkarsina saatavilla, kysy niitä kansliasta (punainen mummonmökki keskellä pihaa). Päiväkarsina 10 €.
Hevoset pidettävä yleisöstä erillään, pihalla voi taluttaa vähän syrjemmällä ja ratsastuskentän takana on pikkukenttä, jossa voi taluttaa odottavia hevosia sekä maneesissa. Erityisesti orien kanssa oltava varovaisia ettei muut vahingossa tuo hevosia liian lähelle. Joku tarha tulee kävelyalueeksi jos tarhat kuivuvat siiheksi. Esittäminen tapahtuu ulkokentällä ja odottavat ovat kentän takana nk pikkukentällä. Maneesiin mennään esittämisen jälkeen odottamaan loppukehää joka on joka luokan jälkeen punaisen ruusukkeen saaneille ja myös mahdollisesti sinisille jos tuomarit ovat pyytäneet jäämään.

Pihan pienuuden takia parkkitilaa ei ole paljoa ja pihalla on ohjaaja joka kertoo mihin voit jättää hevosautosi. Tallin sisäsivulle pystyy ajamaan ja sinne joudutaan jättämään trailereita jonoon. Jos sinun täytyy poistua nopeasti, kysy minne voit jättää yhdistelmän vain purkua varten. Yleisö voi jättää autoja tiellä oleville levikkeille tai tulla kimppakyydeillä. Vain hevosia kuljettavat autot pääsevät pihalle. Älä pysäköi ajoneuvoa ennenkuin parkkiohjaaja sanoo voiko auto jäädä siihen.

Luokkien parhaat ja mahdollisesti muut kutsuttavat tuomari pyytää jäämään Best-in-Show loppukehään, joka on näyttelyiden lopuksi.
Luokkavoittajan valinnan ja koko näyttelyn parhaimman valinnan yhteydessä tuomarit saattavat antaa muitakin kunniapalkintoja. Paras esittäjä julkistetaan loppukehässä.

Katso esitysjärjestystä kotiusivuillamme 7.5. illasta lähtien ja saavu n 40 min ennen paikalle. Luokkien alkamisajat ovast viitteelliset eli varaudu muutoksiin. Osallistumismaksu 15 € maksetaan kansliaan ennen esittämistä. Poisjääntimaksu tilille. Mahdolliset muutokset ja korjaukset tietoihin kansliaan. Siniset saavat poistua vuoronsa jälkeen ellei tuomari muuta pyydä. Punaisista valitaan luokka voittajat.

Paikalla on hevostarvikeliike avoinna tallin yhteydessä sekä buffetti leirimökissä.

Tuomareina Aino Ilvonen ja Tea Kuikko.

Lämpimästi tervetuloa näyttelyihin, niin esittämään kuin katsomaan ! HIenoa säätäkin lupaa :)