Ajankohtaista

MAALISKUUN TIUKENNETUT VIRUSOHJEET

1. Poikkeusolon ajan maneesiin ei saa mennä uusi ryhmä ennenkuin edelliset ovat tulleet ulos (ne hevoset jotka eivät jatka seuraavalle)
2. Maneesissa yleisökielto, mutta 1-2 hlöä saa mennä maneesiavustajaksi, voi mennä kuvaamaan valmennusta tai estemieheksi /lantojenkerääjäksi. Ope antaa luvan ja maski naamalla.
3. Tallissa vahva maskisuositus ja vähintään 3 m välit muihin ihmisiin. Vältetään keskustelua tallissa. Pesuhuone / satulahuone vain 1 hlö kerrallaan. Ulkokarsinoissa asuvat hevoset hoidetaan niiden ulkokarsinoissa.
4. Selkään autettaessa ei saa puhua, käännä kasvot toiseen suuntaan.
5. Hevoset hoidetaan lyhyesti. 30 ja 45 min ryhmille pyritään laittaa aina hevoset valmiiksi.
6. Pese kädet hyvin saippualla, kuivaa paperiin ja vaihda käsineitä usein.
7. Talutusryhmät: suositus että oma perheenjäsen taluttaa. Seurataan viranomaisohjeita ja katsotaan joutuuko jotkut ryhmät ulkokentälle. Talutusryhmiin et oteta nyt uusia tai rästiläisiä, mutta ilmeisesti 2008 ja sen jälkeen syntyneiden harrastus saa ainakin jatkua vaikka säännöksiä tiukennettaisi entisestään.
8. Tallin yhdellä osastolla saa olla vain alle 10 hlöä ja pidä vähintään 3 metrin välit muihin ihmisiin. Vain ratsastajat ja työntekijät saavat mennä talliin tai muihin sisätiloihin. Tallin ovet pidetään auki asiakkaiden aikana ja noin ilmanvaihto on tehostettua.
9. Muista jäädä kotiin jos sinulla on vähänkin flunssa oireita.

Ainakin maaliskuu mennää tiukennetuilla säännöillä sen suhteen, keitä tallissa ja maneesissa saa olla yleensäkään ja erityisesti yhtä aikaa. Pääsääntö on että perheenjäsenet ja kaverit eivät nyt voi tulla tallin tai maneesin sisätiloihin. Näin tiedämme keitä on ollut tallissa tiettynä aikana. Nämä tiedot on tärkeitä jos joutuisimme miettimään altistuneita. Toki nyt on meillä se 3 m välimatkavaade muihin ihmisiin, että terveysviranomaiset sitten saisivat arvioida onko altistusta tapahtunut vai ei.
Erityisen tarkkoja ollaan siitä että esim tallin ykköspuolella ei ole yli 10 hlöä yhtä aikaa edes hetkellisesti. Tilanteen valvonta on työntekijöiden vastuulla, mutta olethan itsekin tästä tarkka ettet tule esim tuntia aikaisemmin tallille. Jos tulet niin hengailet ulkona.
Kahviosta saa vain käydä hakemassa kaapistaan jotain, ei oleskella.
Maneesissa vain ratsastajat, opettaja ja tarvittaessa yksi lannankerääjä / esteavustaja. Jussin valkkoihin ois kiva jos sopisitte joka tunnille jonkun keräämään lantoja ja siten voisi olla katsomassa.

Jos tallille tulee nyt tutustujia, he voivat tutustua vain pihalta käsin talliin.