Ajankohtaista

KESÄLEIRILLE TULEVA, LUE NÄMÄ (päivitetty 5.7.)

KESÄLEIRILLE TULEVA, LUE TÄMÄ: (pvm 5.7.)
Nyt Koronavirustilanne on Suomessa rauhallisessa vaiheessa, ja mekin voimme hieman rennommin pitää leirejä. Leirin avauksessa jutellaan siitä, miten leirillä toimitaan. Osa varotoimista pidetään yllä ja osan kohdalla ollaan hieman joustavampia. mm ratsastusryhmät ei tarvitse nyt enää mennä juuri majoitusryhmien mukaan ja paljuilu on otettu takaisin ohjelmistoon. Ne nukkuu edelleen erillään jotka sitä ovat toivoneet. Muutenkin jokainen pystyy leirilläkin toimimaan niin kuin näkee hyväksi, eli halutessaan pitää vähän enemmän välimatkaa muihin ja suunnittelemma mm ruokailut niin että se on mahdollista. Tervetuloa leirillä, alkukesä on sujunut hyvin ja samoilla pyritään jatkamaan :)

1. Leiri jaetaan kolmeen ryhmään, jotka ovat samalla majoitusryhmä, ratsastusryhmä ja ruokailuryhmä. Ryhmän koko on 5-7 hlöä ja lähikontakti on sallittua vain samaan ryhmään kuuluvan kanssa. Huolehdit itse että olet ilmoittanut minulle tärkeimmän kaverin jonka kanssa vähintään haluat olla samassa ryhmässä. Nyt ei siis kannata ilmoitaa 10 hlöä kun niin isoa mökkiryhmää ei muodosteta. Yksi ryhmä asuu Einossa, yksi Ainossa ja yksi aitoissa. Ainossa ja Einossa on myös aamu- ja iltapalat omassa ryhmässä mökissä ja aittalaiset ruokailee talon kuistilla. Aittalaiset vain käyttävät talon eteisen vessaa ja suihkua. Einossa on omat ja Ainolaiset käyttää sekä Ainon vessaa ja suihkua että he voivat käyttää myös tallin vessaa, joka on kyllä yleisessä käytössä.
Lounas ja Päivällinen syödään omassa ryhmässä talon kuistilla eli 12.30 A ryhmä, 13.00 B ryhmä ja 13.30 C ryhmä, samoin 16.30 ja 17 ja 17.30 päivällinen. Ruokailun yhteydessä Minna jakaa leiriläisille hevoset seuraaviin ratsastuksiin ja voi kertoa jos haluaa lisätunteja tai on muuta mielen päällä. 3 leiri syö kaikki yhtäaikaa ainakin osan ruokailuista.
HUOM jos olette kaverisi kanssa eri tasoisia, niin silloinkin voitte toivoa samaa majoitusta ja samaa ryhmää, silloin katsomme täällä jos tarvittaessa estetunneille ja maastoihin ryhmiä eriytetään (ainakin estemaasto ja isot esteet esimerkiksi) ja toisaalta opettajamme pystyvät kyllä eriyttämään tehtäviä myös tunnilla vaikka olisi samassakin.
2. Käsihygieniaan nyt todella iso huomio, kädet pestään saippualla ja kuivataan paperiin joka kerta kun lähdetään mökistä ulos tai tullaan tallilta mökille. Tallissa ollaan hanskat kädessä ja hanskoilla ei saa koskea kasvoihin.
3. Pidetään 2-3 metrin väli muihin ihmisiin, työntekijöihin, Minnaan ja muiden mökkien porukoihin. Ajatuksena että virus tarttuu hengitysilmasta, pitää huomioida.
4. Jos aivastat tai yskit (on se nyt vaikka allergiaa) niin tee se kohti kainaloa.
5. Selvitä voitko tulla tänne omalla autolla, se olisi suositelluin tapa ja samassa kyydissä voi tulla ne leiriläiset, jotka majoittuvat samaan mökkiryhmään. Jos tulet junalla tai muilla julkisilla, varaa kasvosuojus vähintään siihen kun me haetaan sinut asemalta tänne ! Huolehdi nyt jo että sinulla on puhdas suojus tähän tarkoitukseen jos junalla aijot tulla.
6. Jos mietit että miksi leiri jaetaan ryhmiin ja vältetään ryhmien sekoittamista, niin syy on A: sairastumistodennäköisyyden mahdollisimman tehokas pienentäminen B: tällöin mahdollinen karanteeniin joutuvien määrä on vain se 5-7 hlöä, jos jollain todettaisi leirin jälkeen vaikka viikon sisällä koronavirus.
7. Nyt on tärkeää miettiä tarkkaan mitä voi leirillä tarvita ja varata ne asiat mukaan, koska nyt ei ole hyvä käyttää yhteisiä aurinkorasvoja, ötökkäkarkotteita, kuumemittaria yms vaan varaa ne mukaan itsellesi !
8. Jos saat flunssa juuri kun leirisi alkaisi, et voi tulla leirille vaikka flunssa olisi jotain muuta flunssaa kuin tätä koronaa. Ota yhteyttä Minnaan ja mietitään mitä tehdään. Samoin jos täällä ollessasi sairastut flunssaan niin joudut lähtemään kotiin. Jos sinulle jää leiripäiviä käyttämättä väh. 2 vrk niin saat käyttää ne myöhemmin yhdessä sovitulla tavalla. Virusoireinen sairastunut odottaa kotiinlähtöä muissa tiloissa. Teettehän vanhempien kanssa varmuuden vuoksi suunnitelman, miten oireinen leiriläinen kotiutetaan.
9. Leiriläiset eivät tule taloon sisälle ollenkaan. Hevoset jaetaan kuistilla tai pihalla seuraaviin ratsastuksiin valmiiksi. Mahdolliset teoriat pidetään ulkona / ryhmissä isolla kuistilla. 3 junnuleirillä ei ole kotaa (jotta työntekijän ei tarvitse olla kodassa sisällä) mutta isommilla voi olla kota niissä majoitusryhmissä ja työntekijä pysyy ulkona / istuu vähän erillään leiriläisistä. Valitettavasti paljua ei nyt voi laittaa leiriläisille.
10. TÄYTÄ LEIRIKYSELY kotisivuilla ja kerro toiveesi ja kaverisi, ei haittaa vaikka täytät sen useamman kerran. Täytä kysely viimeistään 2 vko ennen leiriä, koska teen majoitusryhmät usein jo viikkoa ennen. Kerro kenen kanssa aijot tulla autolla että se huomioidaan majoituksessa yms.
11. KÄYTÄNNÖT tallissa ja ratsastuksessa:
- Pese kädet kun lähdet tallille ja kun tulet takaisin mökkiin / aittaan.
- käytä hanskoja tallissa ja kypärää hoitotilanteissa, vaihda iltapäivlle mielellään toiset hanskat. Voit antaa hanskojen vaikka kuivaa auringossa välillä. Älä koskettele hanskoilla kasvojasi.
- vain 1 hoitaa hevosta karsinassa samaan aikaan. Jos tarvitset satuloinnissa apua, tulet ulos karsinasta ja odotat että työntekijä tai leiriavustaja tulee auttamaan sinua ja pyydät apua jos he eivät huomaa avuntarvettasi. Avustajat ovat kyllä tallissa joka kerta kun tunnille valmistellaan hevosia.
- Jos sinua autetaan hevosen selkään, avustaja menee hevosen oikealle puolelle, niin pidä suu kiinni ja käännä kasvot toiseen suuntaan vasemalle selkään noustessasi.
- kentän laidalle varataan käsidesi, jota voi käyttää jos joutuu ojentamaan ihmisille heidän vesipulloja.
- Tallin käytävälle ei jäädä juttelemaan, vaan mennään ulos juttelee.
- Satulahuoneessa ja pesuhuoneessa vain 1 ihminen kerrallaan, eli älä jää pitkäksi aikaa hengailee sinne.
- Kentän laidalla ja katsomossa pyri pitämään välimatkaa muihin, etenkin eri ryhmän ihmisiin.
12. KÄYTÄNNÖT MÖKEISSÄ:
- mökkiporukasta valitaan joka päivälle 1 vastaava, joka huolehtii että jengi pitää mökin siistinä ja jokainen korjaa koko ajan omat roskat (mm kertakäyttöastiat, käsipaperit) roskikseen ja että aamupala / iltapalatarpeet laitetaan heti ottamisen jälkeen takaisin jääkaappiin. Jos käytät metallisia aterimia niin ne pitää pestä heti käytön jälkeen, muut astiat ovat kertakäyttöisiä. Vastaava täyttää vesi- ja mehukannun ennen ruokailua. Vastaavan tehtävä siis vaihtuu joka päivä ja Aino / Eino ja aitat eli kuistin hommat on kaikki erillään ja kaikki ovat sen oman ryhmän vastaavia. Vastaava vie roskasäkin portinpielessä olevaan isoon harmaaseen roskikseen ja laittaa uuden pussin tilalle. Vastaava myös pyyhkii pöydät ruokailun jälkeen. Kukin toimii siis vain yhden päivän vastaavana.
- Lisäksi koko leirin ajaksi valitaan kolme yhteyshenkilöä, joille mä ilmoitan jos jokin aika muuttuu tms ja tämä yhteyshlö kertoo asian muille ryhmäläisilleen. Yhteyshenkilöt sovitaan täällä leirin alkaessa. 1 Eino, 1 Aino ja 1 aittalaiset.
- Aamu- ja iltapalat syödään siis itsenäisesti mökeissä ja aittalaiset talon kuistilla. Puuroa saa käydä kaikki hakemassa talon kuistilta. Yritä noudattaa siisteyttä ja älä tuhlaa turhaan kertakäyttöastoita. Kylmätavarat saa olla lämpimässä korkeintaan 15 minuuttia. Viesti Minnalle jos jotain puuttuu. (3 leirille laitetaan kuistille kaikki ruuat)
- Joka rakennukseen tulee puhdas kaupungin vesi. Mökeissä on eri kokoisia kannuja, voit käyttää ison kannun pienemmällä kannulla, joka mahtuu paremmin hanan alle.
- Lämpimät ruuat syödään talon isolla kuistille porrastetusta, niin että A ryhmä tulee syömään klo 12.30 ja 16.30, B ryhmä 13 ja 17 ja C ryhmä 13.30 ja 17.30. Näin on laskettu että C ryhmä ehtii hoitaa hevoset pois ja tulla syömään. Pese kädet hyvin saippualla ennen kuin tulet ruokailuun, pese kädet omassa mökissäsi ! Vain aittalaiset pesevät talon vessassa. Huomioithan että omia ruokia ja juomia mahtuu nyt jääkaappeihin melko rajoitetusti, mahtuu kyllä, mutta laita vain 1 pieni juomapullo kerrallaan sinne minkä aijot seuraavana juoda. Nyt kannattaa ottaa mukaan mieluummin pieniä pulloja kuin isoja. Muista merkitä omat pullosi tussilla eli oma nimi vaikka jo kotona, varaan tussin kyllä mökkeihin, mutta niillä ei sit saa piirtää kalusteisiin ym. Pitäkää mökkien ruokapöydät tyhjänä, jotta siinä mahtuu syömään aamu- ja iltapalaa.
- laita roskat heti roskiin, mm kertakäyttöastiat. Kun roskis täyttyy, sen päivän mökkivastaava vie sen isoon roskikseen ja laittaa uuden pussin. Varo ettet heitä metalliaterimia roskiin, ne peset vessassa heti ruokailun jälkeen. Valkeaharjaksinen tiskiharja on astioita varten (ämpärissä mustaharjaksinen on lavuaarin pesua varten) ja aterimille on musta pieni kuivatuskori mihin ne laitetaan pystyyn.
Lounaalla ja päivällisellä talon kuistilla käytetään normaaleja lautasia mutta kertakäyttömukeja.
13. MUUTA:
- videoinnit katsotaan ryhmissä talon kuistilla ruokailun perään tai muuten sovitusti.
- Laita Minnalle viestiä jos joku asia askarruttaa etkä saa sitä ratkaistua kysymällä avustajalta tai tallityöntekijältä, tallenna nemero 0400-778271, käytä joko tekstiviestiä tai facen meseä !! (älä käytä whatsappia) Yöllä klo 23-07 välillä laita viestiä vain oikeassa hätätapauksessa ja jos Minna ei vastaan niin soita. Minna pyrkii likkumaan pihalla niin että päästään juttelemaan ja voi luontevasti myös siinä toimittaa asioita :)
- Kun saavut leirille, näet majoituspaikkasi tallin seinältä ja työntekijä näyttää sinulle mökin, jos tulet ekaa kertaa. Voit majoittua ja klo 19.30 kokoonnutaan pihalle Aino-mökin eteen tai sateella talon kuistille, muista että istut vain oman porukkasi lähellä. Pidä välimatkaa muiden mökkien porukoihin ! Jos majoittumisessa on joku ongelma, esim että jouduit eri ryhmään kuin kaverisi niin soita heti Minnalle ja mietitään voiko asialle tehdä jotain. Mutta nyt tee etukäteen se leirikysely jotta näin ei käy! Toki nyt on se että ette voi toivoa 10 hlöä samaan mökkiin. Viimeisin kysely per ihminen on se jota eniten katson, jos niiden välillä on ristiriitaa eli jos olet laittanut itsestäsi jo monta kyselyä niin viimeinen on se jota katson. SAAPUMINEN on sallittua sunnuntaisin klo 18-19.30 välillä. Viettäkää aikaa pihalla niin pääset juttelemaan myös muiten ryhmäläisten kanssa kunhan pidätte 2 m väliä.
- Ota mukaan omat lakanat ja mahdollisesti myös oma tyyny (vähintään oma tyynyliina. Pyrimmä käyttämään 2 puhdasta tyynyliinaa päällekkäin tyyneissä tai jos kyytiin mahtuu niin tuo oma tyyny.
- Lisään tänne asioita jos mitä vielä tulee mieleen ja kun tulee kyselyitä asioista… Lue ohje uudelleen juuri ennenkuin tulet leirille.

TIIVISTELMÄ:
- Junalta hakuun kasvosuojus (varaudumme unohduksiin mutta tarkoitus on että se on omasta takaa)
- Älä tule kipeänä leirille
- Älä halaa edes oman ryhmän jäseniä, nyt pidetään pikkuisen välimatkaa minkä pystytään
- Älä lainaa tai koske toisen puhelinta, kameraa, juomapulloa, vaatteita ym
- tavoitat Minnan 0400-778271
- Erityinen huomio siisteyteen jotta mökeissä on kiva syödä
- koko mökkipoppoo syö yhtä aikaa aamu- ja iltapalan jotta kylmätavarat voi olla muun ajan jääkaapissa (vastaava vahtii)
- Tule leirille iloisin mielin – nyt hevostellaan, harjoitellaan, ratsastetaan ja nautitaan <3

PS: lasten päiväleiri heinä-elokuun vaihteessa, teille tulee vielä heinäkuussa tarkemmat ohjeet sähköpostiin eli että missä he syövät yms.