Ajankohtaista

KESÄLEIRIT JÄRJESTETÄÄN NORMAALISTI

Leirit järjestetään normaalisti tänä kesänä

Koronavirustilanne on pysynyt suhteellisen hyvänä Suomessa ja hallitus lieventää rajoituksia. Kesäkuun alusta olisi sallittua järjestää jopa 50 hlö tapahtumia. Tämä sallii yksiselitteisesti 15-20 hlön kesäleirit. Suositus on kuitenkin toimia mahdollisimman paljon ulkona ja välttää alle 2 m lähikontaktia, ja nämä ohjeet me pystytään täällä kyllä huomioimaan. Leirit siis järjestyvät mutta toimintatavoissa on nyt otettu huomioon turvallisuustekijöitä, joita tässä tuon esille.
Jos olet maksanut jo 1 ja 2 erät leiristä, oletan että olet tulossa leirillesi. Ota yhteyttä pikaisesti, jos et ole tulossa leiripaikallesi. Jos kuulut riskiryhmään, voidaan miettiä leirin siirtoa ensi talvelle (ja niin että tulet yksin tai aivan pienellä porukalla), mutta etumaksuja ei palauteta vaan tosiaan sinun täytyy sopia että miten haluat käyttää leirisi myöhemmin. Luultavampaa kuitenkin on että virustilanne saattaa olla ensi talvena huonompi kuin nyt, mutta toki ihan pieni ryhmä on helpointa järjestää talviaikana. Nyt kesälläkin voit toivoa majoitusta yksin tai kaksin, muista täyttää kysely leiriläiselle netissä ja tuoda tämä siinä esille.
Otan nyt vain niihin yhteyttä, jotka eivät ole maksaneet leirin 2 erää ja sinun tulee päättää oletko tulossa vai perutko ja suorittaa maksuerä pikaisesti.
Kolmas maksuerä suoritetaan joko täällä tai muutamaa päivää ennen tilille, jotta näkyy tilillä tulopäivänä. Jos joutuisit perumaan tulosi vaikka päivää ennen sairastumisen takia, joko leirisi siirrettäisi loppukesään/syksyyn tai kolmas erä maksusta palautetaan. (varmista sairaustapauksessa myös, onko sinulla matkavakuutus joka korvaa myös peruuntuneen kotimaanmatkan)
Mitä turvallisuuskäytäntöjä nyt kesällä:
1. Leiri jaetaan kolmeen ryhmään, jotka ovat samalla majoitusryhmä, ratsastusryhmä ja ruokailuryhmä. Ryhmän koko on 5-7 hlöä ja lähikontakti on sallittua vain samaan ryhmään kuuluvan kanssa. Huolehdit itse että olet ilmoittanut minulle tärkeimmän kaverin jonka kanssa vähintään haluat olla samassa ryhmässä. Nyt ei siis kannata ilmoitaa 10 hlöä kun niin isoa mökkiryhmää ei muodosteta. Yksi ryhmä asuu Einossa, yksi Ainossa ja yksi aitoissa. Ainossa ja Einossa on myös ruokailut omassa ryhmässä mökissä ja aittalaiset ruokailee talon kuistilla. Aittalaiset vain käyttävät talon eteisen vessaa ja suihkua. Einossa on omat ja Ainolaiset käyttää sekä Ainon vessaa ja suihkua että he voivat käyttää myös tallin vessaa.
2. Käsihygieniaan nyt todella iso huomio, kädet pestään saippualla ja kuivataan paperiin joka kerta kun lähdetään mökistä ulos tai tullaan tallilta mökille. Tallissa ollaan hanskat kädessä ja hanskoilla ei saa koskea kasvoihin.
3. Pidetään 2-3 metrin väli muihin ihmisiin, työntekijöihin, Minnaan ja muiden mökkien porukoihin.
4. Jos aivastat tai yskit (on se nyt vaikka allergiaa) niin tee se kohti kainaloa.
5. Selvitä voitko tulla tänne omalla autolla, se olisi suositelluin tapa ja samassa kyydissä voi tulla ne leiriläiset, jotka majoittuvat samaan mökkiryhmään. Jos tulet junalla tai muilla julkisilla, varaa kasvosuojus vähintään siihen kun me haetaan sinut asemalta tänne ! Huolehdi nyt jo että sinulla on puhdas suojus tähän tarkoitukseen jos junalla aijot tulla.
6. Jos mietit että miksi leiri jaetaan ryhmiin ja vältetään ryhmien sekoittamista, niin syy on A: sairastumistodennäköisyyden mahdollisimman tehokas pienentäminen B: tällöin mahdollinen karanteeniin joutuvien määrä on vain se 5-7 hlöä, jos jollain todettaisi leirin jälkeen vaikka viikon sisällä koronavirus.
7. Nyt on tärkeää miettiä tarkkaan mitä voi leirillä tarvita ja varata ne asiat mukaan, koska nyt ei ole hyvä käyttää yhteisiä aurinkorasvoja, ötökkämyrkkyjä, kuumemittaria yms vaan varaa ne mukaan itsellesi !
8. Jos saat flunssa juuri kun leirisi alkaisi, et voi tulla leirille vaikka flunssa olisi jotain muuta flunssaa kuin tätä koronaa. Ota yhteyttä Minnaan ja mietitään mitä tehdään. Samoin jos täällä ollessasi sairastut flunssaan niin joudut lähtemään kotiin. Jos sinulle jää leiripäiviä käyttämättä väh. 2 vrk niin saat käyttää ne myöhemmin yhdessä sovitulla tavalla.
9. HUOMIO 3 leiriläisten vanhemmat, kolmosleirillä on vain 12 lasta ja heidän osalta ajattelin että he saisivat olla koko leiri tekemisissä keskenään, ellei jonkun vanhemmat toivo minulta muuta. Syynä se että he ovat kaikista nuorimpia ja varmasti kovasti tykkäisivät koko porukan tekemisissä yhdessä ja kun heitä on vain niinkin pieni ryhmä.
10. Leiriläiset eivät tule taloon sisälle ollenkaan. Hevoset jaetaan pihalla iltaisin seuraavaa päivää varten valmiiksi. Mahdolliset teoriat pidetään ulkona. Junnuleireillä ei ole kotaa (jotta työntekijän ei tarvitse olla kodassa sisällä) mutta isommilla voi olla kota niissä majoitusryhmissä ja työntekijä pysyy ulkona. Valitettavasti paljua ei nyt voi laittaa leiriläisille. Eli rajoituksia on, mutta hei me tehdään meidän varsinaisesta tuotteesta eli RATSASTUKSESTA mahdollisimman hyvä :)

TÄYTÄ LEIRIKYSELY kotisivuilla ja kerro toiveesi ja kaverisi, ei haittaa vaikka täytät sen useamman kerran. Täytä kysely viimeistään 2 vko ennen leiriä, koska teen majoitusryhmät usein jo viikkoa ennen. Kerro kenen kanssa aijot tulla autolla että se huomioidaan majoituksessa yms.