Ajankohtaista

Tilannepäivitys kesäleireistä

Nyt monet ovat kyselleen, että miltä kesän leiritilanne näyttää. Olen miettinyt isoja muutoksia leiritoimintoihin, joilla saataisi mahdolliset tartuntariskit mahdollisimman pieniksi ja erityisesti että se jäljitettävyys säilyisi ja että mahdollisessa sairauden ilmaantumistilanteessa ei koko joukko joudu karanteeniin, vain ne saman ryhmän ihmiset (5-6 hlöä). Nyt näyttää siltä että leirit pystymme kesällä järjestämään, mut toki kuuntelemme koko ajan viranomaisten ja SRL:n ohjeita ja seuraamme muutenkin epidemian kehitystä. Tämä päivitys tehty 19.4. tilanteen mukaan.

Tulen toukokuussa (ehkä toisella viikolla) kysymään kaikki läpi, eli juuri sen että haluuko siirtää oman leirin (tai siis tulla korvaavalle leirille) myöhemmin, eli viikonloppu, syysloma, joululoma, hiihtoloma... Mulle voi jo nytkin laittaa viestiä, jos tietää jo nyt että aikoo jäädä leiriltä pois.
Leiri korvataan tarvittaessa joko loppukesällä, syksyllä, talvella tai keväällä -21. Vain ulkomailla tai yli 400 km päässä asuville annamme mahdollisuuden siirtää leirin kesälle -21.
Jos virustilanne tästä rauhoittuu niin minusta voidaan leirit pitää, kun jaan poppoon kolmeen ryhmään ja he eivät ole ollenkaan tekemisissä toistensa kanssa läheisesti mitenkään. Näin vaarana on se että joku siitä 5 hlön poppoosta on viruksen kantaja ja tartuttaa muut, mutta ei tartuta kaikkia. Eli suunnittelen kaikki ruokailut kolmeen eri paikkaan, nukkumaryhmien mukaan ja samoissa ryhmissä myös ratsastetaan, Eino ja Aino mökkiläiset omissa populoissaan ja aitoissa olevat ruokailee talon kuistilla omana ryhmänä. mökeissä oleville viedään kaikki ruuat kuisteille, josta he itse nostavat annostellut ja suojatut ruuat mökkiin ja syövät siellä. Onhan tämä aika erilaista kuin mihin totuttu, mutta onhan tämä hurjan erilainen tilanne joka tapauksessa.
Ideana olisi myös että perheet tuovat leiriläiset tänne eikä tultaisi junalla, jotta matkalta ei saa tartuntaa eikä meidän tarvitse hakea junalta ja olla samassa autossa varmuuden vuoksi. Ja kimppakyydin saa antaa toiselle leiriläiselle vain silloin, kun hän tulee olemaan samassa ryhmässä täällä. Muutenkin pyrin suunnittelemaan ryhmät niin että saman paikkakunnan ihmiset olisivat samassa ryhmässä.
Nyt tietysti pienistäkin flunssaoireista joutuu jäämään pois leiriltä tai lähtemään heti kotiin, niin asiakas kuin työntekijä. Ja työntekijät suojataan myös asiakaskontakteilta mahdollisimman täysin. vain 1 hoitaa hevosen yms ja työntekijän lähelle ei saa mennä. Satulahuoneessa saa käydä vain 1 ihminen kerrallaan jne. Ja imatralaiset eivät saa tulla moikkaamaan leiriläisiä, eli kontakteja ei saa tulla muihin ylimääräisiin paikkakuntalaisiin.
Kovasti olen tätä tässä miettinyt kyllä miten kaikki olisi mahdollisimman fiksua. Kun ongelmahan on siinä että epidemia saattaa yltyä syksyllä jopa vaikka uudelleen ja pahemmaksi, siksi mulla on intressi ainakin mahdollisimman monelle saada leiri nyt kesällä, jos tosiaan tilanne ei Suomessa mene tästä huonommaksi. Imatrallahan on 0-4 virallista tartuntaa nyt ja toki me ei haluta olla niitä tänne lisäämässä vaan toimia vastuullisesti, mut ei turhaan pistetä tallia nurinniskoin ja ettei jouduttaisi todella radikaaliin hevosten vähentämiseen, ellei ole oikeesti pakkotilanne.
Toukokuussa palaan asiaan ja leirille tulon voi ilmoittaa mulle varmaksi vaikka vasta esim. 1-2 vko ennen kunkin leirejä, tilanteet jos muuttuvat. Ja jos flunssaoireita tulee niin saa käyttää leirin myöhemmin, ei tarvitse pelätä koko leirin menettämistä. Mä yritän olla mahdollisimman joustava ja ymmärrän hyvin että eri perheillä on erilaiset ajatukset ja tilanteet, osa voi olla riskiryhmiin kuuluvia yms. Ja voi myös itse toivoa 2 hlön majoitusta ja sillä tavalla hakea lisää etäisyyttä muihin. Mut tylsäähän se ehkä nuorille tietty on, mutta näillä mennään tällä kertaa.
Tsemppiä kaikille ja palataan asiaan reilun kolmen viikon päästä, teen tänne uuden päivityksen ja laittelen myös sähköposteja ainakin alkukesän leiriläisille jo silloin.